Inbraakproof verzorgt inbraakpreventie in de gemeente Breda

Inbraakpreventie in de gemeente Breda

In Breda daalt het aantal woninginbraken de laatste jaren licht. Toch is het nog steeds de meest inbraakgevoelige stad van Nederland. In 2014 werd er maar liefst 968 keer ingebroken in woonhuizen en 438 keer in bedrijfspanden. Met goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren zorgt u ervoor dat inbrekers uw woning voorbij gaan. Wilt u weten hoe, maak dan snel een afspraak voor een vakkundige woninginspectie.

Veel inbraken in Breda

Met 968 woninginbraken op ongeveer 84.000 huishoudens wordt in Breda aanzienlijk meer ingebroken dan in de gemeentes Roosendaal (een inbraak per 112 woningen) en Bergen op Zoom (een op 133). In Breda is dat één op 87.

Bron: AD Misdaadmeter 2015

Juiste inbraakbeveiliging in Breda

Het aanbrengen van het juiste hang- en sluitwerk in combinatie met goede voorlichting is de meest effectieve manier om inbrekers buiten de deur te houden. Goed beveiligde huizen in de gemeente zijn te herkennen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Politiekeurmerk in de gemeente Breda

Het aantal woningen dat voorzien is van het politiekeurmerk wordt door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in kaart gebracht. Zo is goed te zien dat het verschil in inbraakpreventie in de verschillende wijken groot is. Zo voldoet in Valkenberg, Heuvel en Teteringen meer dan 20 procent van het aantal huizen aan de eisen van het keurmerk. In het Ginneken, Prinsenbeek en Hagebeemd minder dan 8 procent.

 

 


 

 

Bron: CCV Preventiemeter

Houd gelegenheidsinbrekers buiten

Uit cijfers blijkt dat 9 van de 10 van de inbraken worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Een raam op een kier, een voor- of achterdeur met slechte sloten, een uitstekende cilinder en ouderwetse raambomen zijn ideale kansen voor een inbreker. Vaak heeft hij maar 30 seconden nodig om zijn slag te slaan. U kunt dit voorkomen.

95% minder kans op inbraak

Een woning voorzien van de juiste inbraakpreventie op basis van het Politiekeurmerk heeft tot 95% minder kans op een geslaagde inbraak! Maak daarom vandaag nog een afspraak met ons voor een vakkundige woninginspectie.

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
laatste nieuws

De gemeente Drimmelen is een samenwerking aangegaan met lnbraakproof. Met deze samenwerking (die ook loopt...

De gemeente Halderberge heeft samen met gemeente Rucphen en Inbraakproof het initiatief genomen om de...

Partner van: