Inbraakproof verzorgt inbraakpreventie in de gemeente Dordrecht

Inbraakpreventie in de gemeente Dordrecht

Ondanks een lichte daling van het aantal woninginbraken, wordt in Dordrecht het meest ingebroken van alle Drechtsteden, blijkt uit cijfers van de politie. De afgelopen tweeënhalve maand drongen inbrekers 80 keer een woning binnen. Dat is meer dan één inbraak per dag. In 2014 werd maar liefst 364 keer bij Dordtse woningen ingebroken.

Hoe voorkomt u inbraak?

Met goede verlichting, het juiste hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren zorgt u ervoor dat inbrekers uw woning voorbij gaan. Wilt u weten hoe, maak dan snel een afspraak voor een vakkundige woninginspectie.

Woninginbraak in Dordrecht

De Vogelbuurt is in Dordrecht een van de populairste hotspots voor inbrekers. Vorig jaar startten de gemeente en politie daarom een actie om het aantal inbraken te verlagen. Ze gaven anti-inbraaktips aan bewoners en vroegen hen waakzaam te zijn.

AD Misdaadmeter 2015 gemeente Dordrecht

Bron: AD Misdaadmeter 2015

Juiste beveiliging tegen inbraak in Dordrecht

Het aanbrengen van het juiste hang- en sluitwerk in combinatie met goede voorlichting is de meest effectieve manier om inbrekers buiten de deur te houden. Goed beveiligde huizen in de gemeente zijn te herkennen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Politiekeurmerk in de gemeente Dordrecht

Het aantal woningen dat voorzien is van het politiekeurmerk wordt door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in kaart gebracht. Zo is goed te zien dat het verschil in inbraakpreventie in de verschillende wijken groot is. Zo voldoet onder meer in Sterrenburg en Lijnbaan meer dan 20 procent van het aantal huizen aan de eisen van het keurmerk. In Reeland, Centrum en Zuidhoven minder dan 8 procent. In de Vogelbuurt is zelfs maar 1 procent van het aantal woningen voldoende tegen inbraak beveiligd.

CCV preventiemeter gemeente Dordrecht inbraakpreventie

Bron: CCV Preventiemeter

Houd gelegenheidsinbrekers buiten

Zogenoemde 'gelegenheidsinbrekers' zijn verantwoordelijk voor 9 van de 10 inbraken. In slechts 30 seconden staan ze in huis. Een raam op een kier, een voor- of achterdeur met slechte sloten, een uitstekende cilinder en ouderwetse raambomen zijn ideale kansen voor een inbreker. U kunt dit voorkomen.

95% minder kans op inbraak

Een woning voorzien van de juiste inbraakpreventie op basis van het Politiekeurmerk heeft tot 95% minder kans op een geslaagde inbraak! Maak daarom vandaag nog een afspraak met ons voor een vakkundige woninginspectie.

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
laatste nieuws

De gemeente Drimmelen is een samenwerking aangegaan met lnbraakproof. Met deze samenwerking (die ook loopt...

De gemeente Halderberge heeft samen met gemeente Rucphen en Inbraakproof het initiatief genomen om de...

Partner van: