Inbraakproof verzorgt inbraakpreventie in de gemeente Roosendaal

Inbraakpreventie in de gemeente Roosendaal

In Roosendaal neemt het aantal woninginbraken de laatste jaren toe in plaats van af. In 2014 werd er maar liefst 302 keer ingebroken in woonhuizen en 170 keer in bedrijfspanden. Dat betekent één inbaak per honderd huishoudens. Met goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren zorgt u ervoor dat inbrekers uw woning voorbij gaan.

Heeft u een brief van de gemeente ontvangen, maak dan snel hier een afspraak

Voor het persbericht over de samenwerking met de gemeente Roosendaal, klikt u hier.

 

Veel inbraken in Roosendaal

Met 302 woninginbraken op ongeveer 34.000 huishoudens wordt er in de gemeente Roosendaal minder ingebroken dan in Breda (een inbraak per 86 huishoudens). Maar meer dan in Bergen op Zoom (een inbraak per 133 huishoudens).

Bron: AD Misdaadmeter 2015

Juiste inbraakbeveiliging in Roosendaal

Inbraakproof heeft eerder succesvol samengewerkt met de gemeente Roosendaal om de veiligheid van woningen te verbeteren. Het aanbrengen van het juiste hang- en sluitwerk in combinatie met goede voorlichting heeft zijn vruchten afgeworpen. Goed beveiligde huizen in de gemeente zijn te herkennen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Politiekeurmerk gemeente Roosendaal

Het aantal woningen dat voorzien is van het politiekeurmerk wordt regelmatig door het CCV in kaart gebracht. Zo is goed te zien dat het verschil in inbraakpreventie in de verschillende wijken groot is. Zo voldoet in de wijken Noord, West en Groot Kroeven meer dan 20 procent van het aantal huishoudens aan de eisen van het keurmerk. In het stadscentrum, Kortendijk, Wouw en Nispen minder dan 8 procent.


Bron: CCV Preventiemeter

Houd gelegenheidsinbrekers buiten

Uit cijfers blijkt dat 9 van de 10 van de inbraken worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Een raam op een kier, een voor- of achterdeur met slechte sloten, een uitstekende cilinder en ouderwetse raambomen zijn ideale kansen voor een inbreker. Vaak heeft hij maar 30 seconden nodig om zijn slag te slaan. U kunt dit voorkomen.

95% minder kans op inbraak

Een woning voorzien van de juiste inbraakpreventie op basis van het Politiekeurmerk heeft tot 95% minder kans op een geslaagde inbraak!

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
laatste nieuws

De gemeente Drimmelen is een samenwerking aangegaan met lnbraakproof. Met deze samenwerking (die ook loopt...

De gemeente Halderberge heeft samen met gemeente Rucphen en Inbraakproof het initiatief genomen om de...

Partner van: