Inbraakproof verzorgt inbraakpreventie in de gemeente Tilburg

Inbraakpreventie in de gemeente Tilburg

Het aantal woninginbraken in Tilburg daalt de laatste jaren. Toch wordt er gemiddeld nog drie keer per dag ingebroken: in heel 2014 maar liefst 1.186 keer. Met goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren zorgt u ervoor dat inbrekers uw woning voorbij gaan. Wilt u weten hoe, maak dan snel een afspraak voor een vakkundige woninginspectie.

Veel inbraken in Tilburg

Met 1.186 woninginbraken op zo'n 100.500 huishoudens is het aantal inbraken in Tilburg (één per 84 huishoudens) ongeveer gelijk aan het aantal inbraken in de gemeente Breda (één op 87). Maar aanzienlijk meer dan in de gemeentes Roosendaal (een inbraak per 112 woningen) en Bergen op Zoom (één op 133).

Bron: AD Misdaadmeter 2015

Juiste inbraakbeveiliging in Tilburg

Het aanbrengen van het juiste hang- en sluitwerk in combinatie met goede voorlichting is de meest effectieve manier om inbrekers buiten de deur te houden. Goed beveiligde huizen in de gemeente zijn te herkennen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Politiekeurmerk in de gemeente Tilburg

Het aantal woningen dat voorzien is van het politiekeurmerk wordt door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in kaart gebracht. Op het kaartje hieronder zijn de verschillen tussen Tilburgse buurten zichtbaar. In onder meer Het Zand, De Schans en Grenewoud voldoet meer dan 20 procent van de huizen aan de eisen van het keurmerk. In De Reit, Het Laar en Berkel-Enschot minder dan 8 procent.

Bron: CCV Preventiemeter

Houd gelegenheidsinbrekers buiten

9 van de 10 van de inbraken worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’ blijk uit politiecijfers. Een raam op een kier, een voor- of achterdeur met slechte sloten, een uitstekende cilinder en ouderwetse raambomen zijn ideale kansen voor een inbreker. Vaak heeft hij maar 30 seconden nodig om zijn slag te slaan. U kunt dit voorkomen.

95% minder kans op inbraak

Een woning voorzien van de juiste inbraakpreventie op basis van het Politiekeurmerk heeft tot 95% minder kans op een geslaagde inbraak! Maak daarom vandaag nog een afspraak met ons voor een vakkundige woninginspectie.

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
laatste nieuws

De gemeente Drimmelen is een samenwerking aangegaan met lnbraakproof. Met deze samenwerking (die ook loopt...

De gemeente Halderberge heeft samen met gemeente Rucphen en Inbraakproof het initiatief genomen om de...

Partner van: