Laatste nieuws

26-03-2012

Wees extra alert op inbrekers


De laatste weken werd er in meerdere woningen in de omgeving van de Raden in Den Haag ingebroken. De meest voorkomende methodes die de inbrekers dit weekend toepasten, waren: het openbreken van deuren, de deuren openflipperen of het afbreken van de cilinder

In een woning aan de Hertenrade probeerden twee jongens op vrijdag 17 februari omstreeks 22.00 uur via de balkondeur de woning binnen te gaan. Het tweetal droeg donkere trainingspakken met drie verticale strepen op de broekspijp. Een alerte overbuurman zag wat het duo deed en wist ze door te schreeuwen te verjagen.

Inbrekers zagen vrijdag  17 februari tussen 12.00 en 16.00 uur kans om van een woning aan de Wezelrade een raampje van de deur in te tikken. Doordat er geen goedwerkend slot in de deur zat, konden ze gemakkelijk hun slag slaan. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 februari werd in een woning aan de Londonsingel ingebroken. Hier boorden inbrekers het cilinderslot van de schuifpui uit en kwamen zo de woning binnen.

Bel altijd als u iets verdachts ziet

U kunt helpen het aantal woninginbraken in de wijk terug te dringen. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde of verdachte situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. De interesse van de politie gaat vooral uit naar personen die niet in uw buurt thuishoren en opvallen door meer dan normale aandacht voor de huizen en/of de omgeving.

Preventietips

Hoe lastiger u het inbrekers maakt, hoe groter de kans dat u ze buiten de deur kunt houden. Hieronder leest u welke voorzorgsmaatregelen u meer over de manier waarop inbrekers hun slag sloegen en wat u kunt doen om inbrekers af te schrikken.

Openbreken deuren

Veruit de meeste inbraken worden gepleegd door het openbreken van een (voor)deur met een kleine koevoet of schroevendraaier. Met inbraakwerend hang- en sluitwerk volgens de norm van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) wordt het de inbreker een stuk moeilijker gemaakt en heeft hij langer werk om binnen te komen. Als extra maatregel (bovenop het genoemde hang- en sluitwerk) kunt u een anti-inbraakstrip overwegen. Heeft de deur een enkelvoudig hoofdslot en plaatst u een strip dan is het raadzaam een extra slot op kniehoogte bij te plaatsen.

Flipperen

Voordeuren die alleen zijn dichtgetrokken bij het verlaten van de woning, kunnen eenvoudig worden geopend als er wat ruimte is tussen de deur en het kozijn. Een inbreker kan dan met een pasje of een stuk plastic tussen de deur en het kozijn ‘flipperen’ waardoor de dagschoot kan worden ontsloten. Dit voorkomt u door de deur op het nachtslot te draaien. U kunt als extra beveiliging ook een anti-inbraakstrip overwegen. Mocht iemand onverhoopt vergeten de deur op slot te draaien, dan voorkomt deze strip dat er kan worden geflipperd. Een slot dat niet op slot wordt gedraaid heeft geen inbraakwerende functie.

Afbreken cilinder

Het afbreken van de cilinder met een tang gebeurt ook veel. Bij sommige sloten steekt de cilinder van het slot uit of ontbreekt veiligheidsbeslag. Een inbreker kan dan gemakkelijk bij de cilinder en deze met een tang afbreken, waardoor hij de deur kan openen. Met veiligheidsbeslag wordt dit onmogelijk gemaakt. Absolute voorwaarde is wel dat de cilinder niet meer dan 3 mm uitsteekt.

Meer weten? Laat ons u gericht adviseren

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: