Laatste nieuws

11-07-2012

Politie Oosterhout waarschuwt voor inbraakgolf


De politie in Oosterhout vraagt de inwoners van de hele gemeente, inclusief de dorpen, om extra alert te zijn vanwege een opvallende toename van het aantal woninginbraken.

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk zegt dat de situatie als 'zorgelijk' wordt beschouwd.

Van Hooijdonk: "We hebben geen concrete aanwijzingen voor de daders, dus we moeten het echt hebben van tips om de mensen alert te maken."

Hij rekent voor dat er vorig jaar in november 45 woninginbraken waren in de gemeente Oosterhout. "Maar als we op deze lijn van het afgelopen weekend doorgaan, worden dat er zestig."

De politie noemt het opvallend dat in oktober vooral inbraken waren in de wijk Oosterheide (17). In de eerste zes dagen van november werd ingebroken aan de Herstraat (Den Hout), de Butselaar, de van Reesstraat, de Wolvendonk, de Griegstraat, de Walenburg en de Ferdinand Bolstraat (meermalen). Ook in huizen in de Sint Antoiniushof, de Bredaseweg, de Braak en het Arendsplein werd ingebroken.

Dat gebeurde vooral via de achterzijde van woningen. De politie: "Uit de analyse blijkt verder dat veel woninginbraken in de late middag of aan het begin van de avond gepleegd worden."

Burgemeester Stefan Huisman vroeg onlangs bij de presentatie van de gemeentebegroting voor 2012 nog om aandacht voor het belang van een veilige woonomgeving. Als speerpunt noemt hij voor 2012 het terugbrengen van het aantal woninginbraken.

Huisman: "Samen met politie en justitie wordt in 2012, nog meer dan in 2011, ingezet op inbraakpreventie." Daarvoor worden roadblocks, maar ook preventieve maatregelen ingezet. Huisman: "De samenwerking met politie en justitie is daarvoor van groot belang."

Inbraakproof is dan ook actief in Oosterhout met preventiechecks.

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: