Laatste nieuws

20-09-2012

Gemeente Utrecht: € 400 inbraakpreventie subsidie


In de gemeente Utrecht kunnen bewoners tijdelijk 33% van de factuur gesubsidieerd krijgen tot een maximum van € 400,- op de gemaakte kosten per woning. De maatregelen die u tegen inbraak neemt dienen wel uitgevoerd te worden door een PKVW-erkend beveiligingsbedrijf.

Is uw huis veilig genoeg?

De gemeente vergoedt 33% van de kosten tot een maximum van € 400,00 voor het krijgen van een certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Let op: deze regeling is uitsluitend bedoeld voor bestaande koopwoningen!

Een inbraak in uw woning levert niet alleen materiële schade op, maar ook psychische schade. Het geeft een onveilig gevoel en niemand wil zich onveilig voelen in zijn eigen huis. In een woning met een Politiekeurmerk Veilig Wonen is de kans op inbraak 90% kleiner dan in woningen zonder het keurmerk. En dat is een geruststellende gedachte.

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een certificaat voor een veilige woning. Om dit keurmerk te krijgen moet uw huis aan bepaalde voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van verlichting en het hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Als u uw woning hebt laten aanpassen door een erkend PKVW-bedrijf kunt u het certificaat PKVW aanvragen. Dit keurmerk blijft tien jaar geldig.

De regels

De gemeente vergoedt 33% van de gemaakte kosten, met een maximum van € 400,00 per woning (inclusief administratiekosten à € 72,50). Deze regeling is uitsluitend bedoeld voor woningeigenaren. Bent u huurder, vraag dan bij uw corporatie wat voor u de mogelijkheden zijn voor een veilige woning.

Uw reservering van het subsidiegeld blijft maximaal 12 weken geldig, hierna vervalt uw reservering en kunt u geen aanspraak meer maken op de subsidie. Zorg ervoor dat de definitieve subsidieaanvraag binnen 12 weken na ontvangst van de reserverings-e-mail bij de gemeente is.

Meer weten?

Wilt u hiervoor ook in aanmerking komen? Vraag dan nu onze woningcheck aan en wij nemen alles op persoonlijke basis met u door.

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: