Laatste nieuws

06-01-2013

Oppakken meer inbrekers niet mogelijk


Het streven van de politie om de komende vier jaar 25 procent meer woninginbrekers op te pakken gaat niet lukken als de recherchecapaciteit niet uitbreidt.

Het streven van de politie om de komende vier jaar 25 procent meer woninginbrekers op te pakken gaat niet lukken als de recherchecapaciteit niet uitbreidt.

Dat blijkt uit onderzoek van de Politieacademie.

Eind mei kondigde de politie aan de aanval op woninginbrekers te openen. De politiekorpsen willen de komende vier jaar 25 procent meer daders oppakken.

Voortaan zouden alle inbraken uitvoerig worden onderzocht, zou de politie vaker forensische deskundigen inschakelen die op zoek gaan naar dna-sporen van de daders om die te vergelijken met profielen in de dna-databank en zou worden geprobeerd inbraken te voorkomen door onder meer preventiecampagnes te voeren.

Onvoldoende mankracht

Voor die aanpak is echter simpelweg onvoldoende mankracht beschikbaar, zo zou het rapport uitwijzen. Hoeveel rechercheurs zouden moeten worden vrijgemaakt, staat echter niet in het onderzoek.

Nederland telt nu bijna 11.700 rechercheurs, die echter behalve woninginbraken ook op andere zaken worden gezet.

Lager

Het oplossingspercentage van inbraken ligt tussen de zeven en negen procent, lager dan in landen als Groot-Brittannië en Duitsland.

Een onderzoeker stelt dat dit komt doordat in Duitsland 'gewoon' meer capaciteit is. "'Het is niet zo dat de Nederlandse recherche minder effectief is", aldus onderzoeker Nicolien Kop in het Nederlands Dagblad.

Advies

Wacht niet tot u het overkomt en laat snel uw woning checken door een ervaren inbraakpreventie adviseur

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: