Laatste nieuws

26-02-2013

Meer woninginbraken in Zeeland


De tijd dat Zeeland veilig in de luwte lag van de Randstad en nauwelijks interessant was voor inbrekers, lijkt definitief voorbij. In de provincie wordt met het jaar niet alleen vaker ingebroken, ook het moment van het misdrijf verschuift meer en meer van de nachtelijke uren naar overdag.

Het aantal inbraken in Zeeland liep in zes jaar tijd op van 800 in 2006 tot 1.362 in 2012. Dit blijkt uit cijfers van het speciale woninginbrakenteam van de Zeeuwse recherche. In de eerste maand van het huidige jaar staat de teller al op 162.

2013 is door een werkgroep met Zeeuwse gemeenten en het Openbaar Ministerie tot themajaar uitgeroepen, om de woning beter tegen inbraak te beveiligen. Er komen verschillende voorlichtingsavonden voor inwoners. Gemeentebestuurders krijgen handreikingen in het zoveel mogelijk ontmoedigen van inbrekers.

Een waterdichte verklaring voor die ontwikkeling heeft het team niet. "Dat het wat minder goed gaat in Nederland, speelt zeker mee", zegt teamcoördinator Peter Groenewegen. "En ook in Zeeland zie je dat de sociale controle niet meer is wat het jaren geleden was." Ook de goede ontsluiting van de provincie met het achterland is een nadeel, veel inbraken in de regio worden gepleegd door mensen van buitenaf.
Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: