Laatste nieuws

16-03-2013

Kernttrekbeveiliging, een onmisbare aanvulling!


Er vinden steeds meer inbraken plaats door het 'kerntrekken' van de cilinders. Deze methode  is alleen te bestrijden door het toepassen van goed skg drie sterren veiligheidsbeslag of cilinder. Inbraakproof past beide beveilingen toe.

De eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen houden rekening met gangbare inbraakmethoden en passen zich aan op basis van ontwikkelingen hierin. Er komen steeds meer signalen over inbraken door het kerntrekken van cilinders. De huidige cilinders (SKG 2-sterren ®), conform NEN 5096, zijn hier slechts beperkt tegen bestand.

Kerntrekken, kerntrekbeveiligingGevolgen nieuwbouw

Daarom is de eis van de inbraakwerendheid van gevelelementen voor dit handboek Politiekeurmerk Veilig Wonen Nieuwbouw 2011 aangepast. Er moet kerntrekbeveiliging toegepast worden van minimaal 15 Kn. In de praktijk betekent dat het toepassen van een SKG 3-sterren ® cilinder of veiligheidsbeslag SKG 2-/3-sterren ® met kerntrekbeveiliging.

Gevolgen bestaande bouw

Voor de bestaande bouw is kerntrekbeveiliging als dringende aanbeveling meegegeven met als signaal dat dit beslag mogelijk ook in 2014 verplicht wordt in de handboeken Bestaande Bouw. Wij houden u van deze wijzigingen op de hoogte

veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging tegen kerntrekkenWat kunt u eraan doen

Maak een persoonlijke afspraak met ons. Wacht niet te lang met het vervangen van uw cilinders of veiligheidsbeslag. Inbraakproof heeft goede afspraken gemaakt met leveranciers over deze oplossingen. Na een grondige inventarisatie bij u thuis kunnen wij u een aantrekklijk prijsvoorstel doen voor de montage.


Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: