Laatste nieuws

30-03-2013

Politie waarschuwt voor kerntrekken (video)


Inbrekers maken steeds vaker gebruik van de ‘Kerntrek-methode’, constateert de Amsterdamse politie. Slotenmakers beschikken sinds 2006 over kerntrekkers. Hierna belandde het gereedschap ook in het criminele circuit

Een kerntrekker is een apparaat waarmee een schroef in het sleutelgat wordt gedraaid. Hiermee kan de kern van het slot, het deel dat met de huissleutel wordt gedraaid, uit het slot worden getrokken. De deur is hiermee binnen twee minuten vrijwel geruisloos geopend. Veel sloten zijn niet tegen kerntrekkers opgewassen.

 

 

De video laat zien dat er slechts 18 seconden nodig zijn om een deur te openen met een kerntrekker.

Volgens de politie zijn tegenwoordig voldoende sloten op de markt met het politiekeurmerk veilig wonen die wel tegen kerntrekkers bestand zijn. In het PKVW-handboek Nieuwbouw 2011 is kerntrekbeveiliging als nieuwe eis opgenomen in W3, Deuren inbraakwerendheid. W3 stelt eisen aan deuren die toegang geven tot de woning. Aan de eis kan invulling worden gegeven door toepassing van cilinders SKG drie sterren of Veiligheidsbeslag SKG drie sterren met kerntrekbeveiliging. Deze producten zijn bestand tegen kerntrekken met een kracht van ten minste 15 KN. .

Bron: Beveiligingsnieuws, 27 maart 2013

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: