Laatste nieuws

12-06-2013

Opstelten bekijkt lager btw-tarief inbraakpreventie


Minister Ivo Opstelten (Justitie) gaat bekijken of hang- en sluitwerk tegen inbraak onder het lage btw-tarief kan vallen tbv de inbraakpreventie. Dat zei hij woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over woninginbraken.

De minister noemde het voorstel van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch 'een interessante gedachte'.Hij gaat hierover overleggen met zijn collega's Henk Kamp (Minister van Economische Zaken) en staatssecretaris Frans Weekers (Financiën).Het aantal woninginbraken is de afgelopen jaren toegenomen. Dit aantal ligt nu rond de 90.000. Volgens de minister is dit aantal in 2013 voorzichtig aan het dalen.

Hij noemt het aantal van 90.000 'onaanvaardbaar'.Opstelten heeft met de politie afgesproken dat het aantal woninginbraken in 2017 is gezakt naar maximaal 65.000.

Winkeliers

Hij zegde verder de SP toe om gemeentelijke projecten tegen inbraak financieel te ondersteunen. Ook wil hij gaan kijken naar een landelijke aanpak om winkelovervallers op te sporen.

De minister zei dat de aanpak van woninginbraken vooral lokaal maatwerk vergt, omdat inbraken vooral in de eigen leefomgeving plaatsvinden.

Volgens PVV-Kamerlid Louis Bontes geeft Opstelten te weinig prioriteit aan de aanpak van woninginbraken. Hij vindt het vooral schokkend dat nog geen 10 procent van de zaken wordt opgelost.

Bron: nu.nl woensdag 12 juni 2013

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: