Laatste nieuws

20-06-2013

Inbraak in Kunsthal met schroevendraaier


De verdachten van de schilderijenroof in de Kunsthal in Rotterdam zijn het pand binnengedrongen met alleen een schroevendraaier.

inbraak kunsthalDat heeft een van de verdachten gezegd tegen een Nederlands onderzoeksteam in Roemenië, meldt het Roemeense persbureau Mediafax

Twee verdachten, Mihai B. en Eugen D., zijn maandag verhoord. De derde verdachte, Radu D., volgt woensdag. Volgens Mediafax hebben de verdachten verklaard dat zij niet hadden verwacht dat zich in de Kunsthal schilderijen van zeer grote waarde zouden bevinden.Het persbureau baseert zich op bronnen bij justitie in Roemenië.

Opgepakt

De verdachten van de inbraak, die plaatsvond in oktober, werden in januari opgepakt. Bij de inbraak zijn zeven schilderijen gestolen, van onder anderen Pablo Picasso, Henri Matisse en Claude Monet.

Die kostbare kunstwerken behoorden tot de Triton-kunstcollectie, een privécollectie van een Nederlandse stichting die een verzameling van ongeveer 250 schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken in bezit heeft van zo'n 170 invloedrijke kunstenaars uit de periode 1860-1970. Bij elkaar zijn de gestolen schilderijen 18 miljoen euro waard.

De verdachten worden in Roemenië vervolgd. Mogelijk hebben ze de schilderijen verbrand, nadat een poging twee doeken te verkopen was mislukt. Eind mei maakten Roemeense media bekend dat de as van de schilderijen mogelijk was gevonden. De as zou bij het fornuis van de moeder van de Roemeense Radu Dogaru, een van de hoofdverdachten, zijn aangetroffen.


Bron: Novum/NU.nl

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: