Laatste nieuws

06-08-2013

Draadglas in bestaande bouw goedgekeurd


In de vergadering van de werkgroep Kwaliteitsbeheer, waar Inbraakproof deel van uitmaakt,  is besloten om de toepassing van draadglas in PKVW Bestaande Bouw vanaf heden toe te staan.

Gebruik van enkelvoudig draadglas

Besloten is dat in bereikbare deuren, ramen en elementen, zoals omschreven in de eisen W1, W2 en W3 van het handboek politiekeurmerk veilig wonen Bestaande Bouw 2011, het gebruik van enkelvoudig draadglas is toegestaan. Hierbij wordt aanbevolen om de draadglas ruit in de lijmende kit te plaatsen.

Motivatie

Als motivatie wijst de werkgroep op onderzoek van het Kenniscentrum glas waaruit is gebleken dat de kans op verwonding bij het maken van een doorgangsopening bij draadglas reeel aanwezig is, in ieder geval dat de kans op grote verwondingen bij draadglas groter is dan bij gelaagd glas (P1A).

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat het toepassen van draadglas in de bestaande bouw inbraaktechnisch vooralsnog niet tot problemen heeft geleid.

politiekeurmerk veilig wonen

Het politiekeurmerk veilig wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De werking is simpel. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. Meer info over het politiekeurmerk

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: