Laatste nieuws

27-09-2013

Offensief tegen woninginbraken, overvallen en straatroven


De strijd tegen woninginbraken en straatroven krijgt de komende tijd topprioriteit. De reden is dat het aantal woninginbraken en straatroven binnen de regio Zeeland-West-Brabant blijft stijgen. De overvallen lijken te stabiliseren.

Topprioriteit Jaco van Hoorn, plaatsvervangend politiechef, zegt hierover: "Woninginbraken en straatroven krijgen de komende tijd topprioriteit. Zo wordt onder andere in elk politiedistrict een woninginbrakenteam ingericht. Deze teams richten zich op de opsporing en het vergroten van de heterdaadkracht voor met name woninginbraken. Daarnaast bouwen we de integrale aanpak met onze partners, zoals gemeenten en openbaar ministerie, verder uit." Help de politie, bel 112!

Heterdaad betekent dat de dader wordt ontdekt terwijl hij een strafbaar feit pleegt, of direct daarna. Hoe sneller de politie in actie kan komen, hoe groter de kans is dat de dader door de politie wordt aangehouden. Daarvoor is uw hulp nodig. Als u denkt een dader te zien, bel dan direct 112. De meldkamer stuurt dan met spoed de politie naar de plek des onheils. Als u slachtoffer of getuige bent, neem dan de dader goed in u op. Probeer de kenmerken te onthouden.

Als getuige kunt u eventueel een foto of filmpje maken met uw mobiele telefoon. Tenminste, als dat op een veilige manier kan! Kijk goed in welke richting de dader wegvlucht, dat is belangrijk om deze persoon te achterhalen.

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: