Laatste nieuws

08-10-2013

Inbraakproof op 12 oktober op veiligheidsmarkt Drimmelen


Op zaterdag 12 oktober 2013 is er een Veiligheidsmarkt in en om het gemeentehuis in Made. De markt begint om 13.00 uur en eindigt om 16.30 uur. De gemeente organiseert de Veiligheidsmarkt als slotstuk van de Week van de Veiligheid. De toegang is gratis. Voor de eerste 500 bezoekers is er een kleine attentie in de vorm van een zaklamp.

Op de Veiligheidsmarkt is van alles te zien en te beleven op het gebied van Veiligheid. Inbraakpreventie, brandveiligheid, verkeersveiligheid, valpreventie voor ouderen, omgang met hangjongeren, voorbereiding op rampen – je kunt het zo gek niet verzinnen of het is aanwezig.

De burgemeester opent de markt met de prijsuitreiking van een Inbraakscan. Op de markt presenteren verschillende lokale bedrijven producten om inbraak te voorkomen. Ook de politie is van de partij met informatie over het tegengaan van inbraken, de Vliegende Brigade en Burgernet. 

Op het buitenterrein geeft de brandweer demonstraties, zoals brandblussen en auto’s open knippen. De jeugd mag hierbij een handje komen helpen en zelf de brandspuit vasthouden. Buiten kunnen bezoekers ook ervaren wat de ‘dode hoek’ van een vrachtwagen inhoudt. Je kunt in de cabine klimmen en zien wat een vrachtwagenchauffeur ziet als hij/zij afslaat.

Ouderen kunnen zich laten voorlichten over valpreventie en de AED. Daarnaast kunnen mensen meldingen doen van kleine ergernissen bij het meldpunt en er is informatie over buurtbemiddeling. Wil je je voorbereiden op rampen en een noodpakket winnen? Kom dan langs bij de ‘Zorg dat je het redt ‘ stand en raad welke ramp ons het meest bedreigt in Drimmelen.

Deelnemers aan de informatiemarkt zijn verder: Bewonersgroepen dorpsgericht werken, AED, Defensie en de GGD.

Voor meer informatie over de Veiligheidsmarkt en de Week van de Veiligheid kijk op www.drimmelen.nl of www.weekvandeveiligheid.nl.
Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: