Laatste nieuws

17-02-2014

Inbraak is besmettelijk


Inbraak bij de buren of in de wijk? Wees op je hoede!
Kort na een woninginbraak is de kans op herhaling groot.


Inbraak is besmettelijk. Directe buren van een leeggehaald huis lopen een drie keer zo grote kans om binnen een week ook de klos te zijn. De kans op herhaling is het grootst in de eerste week, in een gebied van vijftig meter rond een inbraak. Het risico neemt dan met maar liefst 327 procent toe. Daarna neemt het inbraakgevaar weer af. Maar binnen 100 meter van een inbraak is na 15 dagen de kans om slachtoffer van inbrekers te worden nog altijd bijna 2 keer zo groot als anders (197 procent). Na een maand is dat risico nog ruim anderhalf keer groter.

Maak het inbrekers niet makkelijk. Beveilig uw woning!
Inbraakproof verzorgd inbraakpreventie door heel Nederland en is een erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen bedrijf en kan u helpen uw woning veiliger te maken. Zoals met goed hang- en sluitwerk, verlichting en een rookmelder of goede verlichting in de buurt.

Laat door Inbraakproof de preventiecheck uitvoeren en zo zorgen we er samen voor dat inbrekers geen kans maken!.


Over dit onderzoek is meer te lezen in het artikel ‘Is woninginbraak besmettelijk?’ in het Tijdschrift voor Criminologie (jaargang 49, nummer 2). De auteur, Wim Bernasco, is als criminoloog en senior onderzoeker verbonden aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Hij doet onder andere onderzoek naar de mobiliteit en spreiding van criminaliteit.

 

 


Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: