Laatste nieuws

08-05-2014

Minister Opstelten wil huurhuizen inbraakproof makenOp woensdag 7 mei kopte de Telegraaf met 'Minister opstelten wil huurhuizen inbraakproof maken'. Inbraakproof.nl sluit zich hier volledig bij aan. De woning op een juiste manier beveiligen kan woninginbraak voorkomen.

Inbraakproof.nl is blij met het initiatief en stimuleert en ondersteunt activiteiten die de inbraakprevententie verbeteren.
Lees onderstaand het betreffende artikel uit de Telegraaf d.d. 7 mei 2014.

DEN HAAG - Meer dan 111.000 huurwoningen worden beter beveiligd tegen inbraak. Bouwbedrijven, woningcorporaties en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaan samenwerken om deze vorm van misdaad tegen te gaan.

Het eerste jaar moeten 11.000 huurwoningen het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijgen. De rest volgt daarna en in 2020 moeten de overige 100.000 huizen goede sloten hebben gekregen. Andere eisen voor het keurmerk zijn dat er verlichting bij de buitendeuren is, dat er vanuit de hal te zien is wie er bij de deur staat en dat er rookmelders op elke etage hangen.

Preventie

De bouwbedrijven en de corporaties hadden al met minister Blok (Wonen) afgesproken dat ze dezelfde huizen energiezuiniger zouden maken. Opstelten is daarna met de bedrijven in gesprek gegaan om de huizen ook meteen veiliger te maken. De minister wil woninginbraken bestrijden en stelt dat preventie daarbij essentieel is. Hij is blij dat de bedrijven ermee aan de slag gaan en stopt 125.000 euro in het project. „Het is goed om te zien dat deze grote partijen het initiatief hebben genomen om zoveel huizen goed te beschermen tegen inbraak. Ik ga er dan ook van uit dat dit initiatief snel navolging krijgt.”

De VVD-bewindsman reikt morgen in Soesterberg het politiekeurmerk uit aan de eerste woning uit het project.

Jorn Jonker
(Foto: Peter Schoonen)

 

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: