Laatste nieuws

12-11-2014

Inbraakgolf in gemeente Woudenberg


De gemeente Woudenberg wordt geteisterd door een inbraakgolf. De afgelopen tien dagen zijn er negen inbraken of pogingen tot inbraak geweest, zowel overdag als 's avonds laat. Bij de inbraken zijn sieraden en tablets buitgemaakt.

,,Tijdens de donkere dagen wordt er meestal meer ingebroken dan anders, maar dit is opvallend", vertelt Thalia Luckel, woordvoerder politie Midden-Nederland. Er waren drie inbraken in het noordwesten, vier in het zuidoosten en twee in het zuidwesten van de gemeente. Op de maandag en de zaterdag waren de meeste inbraken, beide dagen drie keer.

Volgens Luckel gaat de politie extra surveilleren, zowel opvallend als onopvallend. Bewoners moeten zelf ook oplettend zijn. Luckel: ,,Als bewoners iets verdacht zien, moeten ze gelijk de politie bellen. Ook als de hond aanslaat, is het goed om poolshoogte te nemen."

Ook in Leusden waren er meer inbraken. Daar waren het er vijf in tien dagen.

Bij twee inbraken zijn er signalementen van een eventuele verdachte waargenomen. ,,Naar aanleiding van een inbraak op 8 november in een gebouw -waarin een balletschool is gevestigd- aan de Schoolstraat, is er een burgernetactie opgestart", aldus Luckel. ,,Iemand gaf aan dat hij of zij een man zag bij het gebouw. Hij gedroeg zich verdacht. Het zou gaan om een lichtgetinte man van tussen de 25 en 30 jaar. Het is opvallend dat de man een witte broek droeg."

De politie hamert ook op de sociale controle in de buurt. ,,Als je op vakantie gaat, meld dat dan even bij je buren. Zij weten dan dat je weg bent. Mochten zij dan iets opvallends zien of horen, dan kunnen zij kijken of er iets aan de hand is. Als je even weg gaat, doe dan de deuren op slot en de ramen dicht. Dit geldt ook als je wel thuis bent, maar even uit het zicht bent."

 Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: