Laatste nieuws

30-09-2011

Gezamenlijke actie tegen woninginbraken in Baarn


De politie en de gemeente Baarn voeren vanaf deze maand campagne tegen woninginbraken. Het doel is om het toenemende aantal woninginbraken tijdens de wintermaanden, de kop in te drukken.

De campagne legt de nadruk op voorlichting en advisering, om inwoners te bewegen tot het nemen van preventieve maatregelen en het leveren van een actieve bijdrage aan de opsporing.

Leveren actieve bijdrage

Meer aandacht voor 'besmette woninginbraken' moet deze bereidheid een actieve bijdrage te leveren vergroten. Burgers die in de omgeving wonen van een recente woninginbraak, lopen een grotere kans om zelf ook geconfronteerd te worden met een inbraak. Deze besmette woninginbraken worden onder de aandacht gebracht tijdens een bewonersbijeenkomst en door middel van een bewonersbrief.
Preventieve acties

De voorlichting gaat gepaard met preventie- en repressieacties. Zo vinden tijdens de donkere maanden de bekende 'voetjesacties' plaats. Ook zal de politie het toezicht op de in- en uitvalswegen van de gemeente verhogen om het mobiel banditisme (gemeentegrens overschrijdende criminaliteit) aan te pakken.

Beveiligen eigen woning

Naast de investeringen van beide veiligheidspartners, is de inzet van de inwoners van Baarn essentieel. Door de eigen woning te beveiligen, een goede sociale controle in de straat of wijk in stand te houden en een verhoogde alertheid bij het waarnemen van verdachte situaties, moet het aantal woninginbraken worden teruggebracht.

Wilt u weten hoe u efficiënt uw woning kunt beveiligen?

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: