Laatste nieuws

04-02-2016

Cilindertrekbeveiliging eis in Bouwbesluit


Vanaf 2016 moeten nieuw te bouwen woningen een beveiliging hebben tegen de inbraakmethode ‘cilindertrekken’.

 

Al vele jaren is een forse stijging zichtbaar van de inbraakmethode ‘cilindertrekken’. Reden genoeg voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) om hier al in 2011 voor de nieuwbouw en iets later ook voor de bestaande bouw eisen aan te stellen. Dit keurmerk valt onder het beheer van het CCV.

“Het Politiekeurmerk staat voor veel meer dan enkel een veilige woning. Zo wordt aan de omgeving van een woning ook eisen gesteld. Het is belangrijk dat het aantal woningen met een Politiekeurmerk door heel Nederland in nieuwbouwwijken toeneemt.

Cilindertrekken / kerntrekken

Bij cilindertrekken (ook wel kerntrekken genoemd) wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten. Hierdoor breekt de cilinder af. Op deze manier kan een inbreker binnen 30 seconden binnen zijn.

Met de vermelding in het Bouwbesluit moeten nu alle nieuw te bouwen woningen, waarvan de omgevingsvergunning sinds 1 januari 2016 wordt aangevraagd, een voorziening hebben tegen cilindertrekken.

 

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: