Laatste nieuws

05-09-2017

Stimuleringsfonds Gem Moerdijk & Roosendaal


Inbraakproof is trotse partner van de stimuleringsleningen van de Gemeente Moerdijk en de Gemeente Roosendaal. Deze stimuleringsregeling geeft huiseigenaren de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen voor investeringen op het gebied van levensloopbestendigheid, duurzaamheid en veiligheid.

Met deze unieke mogelijkheden kunnen huiseigenaren zelf kiezen welke verbeteringen passen bij hun woonwensen. Denk aan verbeterd hang- en sluitwerk, een aangepaste badkamer of zonnepanelen. De Stimuleringsregeling heeft de Gemeente Moerdijk samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN) ontwikkeld.

‘Het is belangrijk dat bewoners kunnen wonen in een passende, prettige en veilige woning, aldus Wethouder Kamp van Gemeente Moerdijk. De wensen van de mensen lopen uiteen. langer thuis blijven wonen is vaak een wens. Dan zijn soms aanpassingen gewenst, denk bijvoorbeeld aan een aangepaste badkamer of het verwijderen van drempels. Steeds meer bewoners willen graag met energiebesparende maatregelen hun vaste woonlasten naar beneden brengen. Ik hoor ook steeds vaker de wens om inbraakpreventieve maatregelen te treffen. We hebben rekening gehouden met al deze wensen en daarop een keuzemodel ontwikkeld. Aanvragers kunnen vanaf 1 januari 2017 tegen een lage rente minimaal 2.500 euro en maximaal 35.000 euro lenen “.

De eerste lening is toegekend aan de Familie Mol uit Klundert door wethouder Kamp van de gemeente Moerdijk. Met de lening kunnen maatregelen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en levensloopbestendigheid of een combinatie hiervan gefinancierd worden. “We bieden een zo compleet mogelijk pakket aan”, zegt wethouder Jaap Kamp. op de site van de SVN.

De toelichting van wethouder Kamp staat op de site van de SVN

Stimuleringsregeling SVN

Manager Ben Boekraad van SVn: “Deze regeling is voor SVn vernieuwend omdat inbraakpreventie is toegevoegd aan het maatregelenpakket. Zo is de regeling erg compleet. We zijn benieuwd hoe de inwoners van Moerdijk er op reageren.”

‘Het is fijn om te zien dat er zoveel betrokkenheid is. De gemeente Moerdijk wordt zo een nóg fijnere gemeente om in te wonen’.

Voor meer informatie zie de pagina's van de gemeente moerdijk en de gemeente roosendaal

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: