Laatste nieuws

11-04-2019

Kickoff samenwerking met Gemeente Drimmelen


De gemeente Drimmelen is een samenwerking aangegaan met lnbraakproof. Met deze samenwerking (die ook loopt in de gemeenten Moerdijk, roosendaal, Halderberge en Rucphen) wordt er aan de inwoners een gratis vrijblijvende inspectie van de woning aangeboden.

Is uw huis inbraakproof?

Feestelijke kick-off ‘Inbraakproof-actie’ in de gemeente Drimmelen

Woninginbraak komt regelmatig voor in Nederland, daar is de gemeente Drimmelen jammer genoeg geen uitzondering in. Woninginbraak valt onder de categorie High Impact Crimes. Deze vorm van criminaliteit heeft vaak grote gevolgen voor de slachtoffers. Het gevoel dat er een onbekende in de eigen woning is geweest en waardevolle spullen heeft meegenomen kan veel losmaken. Mede hierom heeft de gemeente Drimmelen de veiligheid en het veiligheidsgevoel van haar inwoners erg hoog op de agenda staan. Het voorkomen van woninginbraak is dan ook een speerpunt in het veiligheidsbeleid van de gemeente. Begin dit jaar is er mede daarom gestart met een nieuw project om het aantal woninginbraken terug te dringen. Op woensdagmiddag 17 april 2019 vindt de officiële kick-off van deze ‘Inbraakproof-actie’ plaats.

Inbraakproof-actie

De gemeente Drimmelen is een samenwerking aangegaan met het gecertificeerde bedrijf: lnbraakproof. Met deze samenwerking wordt er aan de inwoners van onze gemeente een gratis vrijblijvende inspectie van de woning aangeboden. Het bedrijf Inbraakproof is gespecialiseerd in het treffen van benodigde bouwkundige en elektronische beveiligingsmaatregelen. Tijdens de Inbraakproof-actie wordt er ingezet op bewustwording en promotie van het beveiligen van woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bij woningen die beveiligd zijn met dat keurmerk wordt de kans op een inbraak met 95% verkleind.

Hoe werkt het?

In een periode van 20 maanden ontvangen alle bewoners van een koopwoning in de gemeente Drimmelen een brief met het aanbod voor een gratis veiligheidsinspectie van de woning. Ook zonder brief kunnen bewoners zich alvast aanmelden. Na de inspectie volgen aanbevelingen om de woning beter te beveiligen tegen inbraak. Inbraakproof is eerder al een dergelijke samenwerking aangegaan met de gemeenten Roosendaal, Halderberge, Rucphen en Moerdijk.

 

Kick-off

Op woensdagmiddag 17 april 2019 gaat het project officieel van start met een feestelijke kick-off bij appartementencomplex de Gentiaan in Terheijden. Een groot deel van de bewoners daar heeft zich reeds opgegeven voor de woninginspectie. Maar deze middag is er voor iedereen! Dus bent u geïnteresseerd? Kom dan op 17 april naar de Gentiaan in Terheijden. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u meer informatie krijgen over dit project en het beveiligen van uw woning. Een erg leerzame middag die voor iedereen nuttig is. Omstreeks 14.00 uur vindt de officiële aftrap door burgemeester Gert de Kok plaats. De burgemeester wil tot slot nogmaals het belang benadrukken van een goede inbraakbeveiliging en de mogelijkheid die nu geboden wordt om hier meer inzicht in te krijgen.

Praktische gegevens:

Datum: Woensdag 17 april 2019

Tijd: 13.30 uur start bijeenkomst voor bezoekers

14.00 uur officiële aftrap met burgemeester Gert de Kok

Locatie: Appartementencomplex de Gentiaan in Terheijden

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: