Laatste nieuws

14-02-2014

Zoetermeer verleent € 250 PKVW subsidie!!


Zoetermeer verstrekt een flinke subsidie aan inwoners om hun koopwoningen te beveiligen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeente geeft de subsidie als de koopwoning voldoet aan de veiligheidseisen van het certificaat 'Veilige Woning'. Dit is een onderdeel van het politiekeurmerk veilig wonen.

Aanleiding voor het verstrekken van de subsidie is een toename van woninginbraken in Zoetermeer in de afgelopen jaren. "We willen onze inwoners stimuleren om veiligheidsmaatregelen te treffen, om zo de kans op een woninginbraak te verminderen" aldus wethouder Veiligheid Patrick van Domburg. "De subsidie geldt alleen voor huiseigenaren die een woning hebben die tenminste twee jaar oud is". De subsidieactie is gestart in 2011 en is anno februari 2014 nog steeds van kracht.


Politiekeurmerk Veilig Wonen
Indien de koopwoning voldoet aan de veiligheidseisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, ontvangt de eigenaar het certificaat 'Veilige Woning'. De gemeente subsidieert 33% van de kosten die huiseigenaren maken om dit certificaat te halen tot een maximumbedrag van € 250,- per woning. De gemeente stelt maximaal 50.000 euro voor subsidies ter beschikking (het 'subsidieplafond'). Woningen die voldoen aan het certificaat 'Veilige Woning', hebben goedgekeurd hang- en sluitwerk, verlichting bij de buitendeuren en een rookmelder op iedere etage. Ook is het mogelijk om te zien wie er voor de deur staat, met behulp van bijvoorbeeld een spionnetje in de deur.

Stappenplan
Wilt u de subsudie voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen aanvragen? Vraag dan eerst een woningcheck aan bij inbraakproof. Dan kunt u eventueel het Politiekeurmerk bemachtigen en de subsidie verzilveren.

De woningcheck vindt u hier.

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: