Laatste nieuws

30-12-2011

Grote inbraakpreventie actie met politie Haaglanden


Politie Haaglanden heeft de afgelopen week, samen met gemeenten, scholen en preventieteams, meer dan 20.000 woningen in de regio op verlichting gecontroleerd. Ruim 1900 woningen bleken een potentieel doelwit voor inbrekers, omdat ze volledig onverlicht waren. De preventieacties vonden plaats in het kader van het winteroffensief: Licht zet inbrekers in het zicht.

Cijfers laten zien dat in de donkere wintermaanden het aantal woninginbraken stijgt. Gemiddeld 60 procent van alle woninginbraken vindt in deze periode plaats. De afgelopen week werd daarom extra aandacht besteed aan goede verlichting in en om het huis en goed zicht op de woning. Dit zijn goedkope en eenvoudige maatregelen die inbrekers kunnen afschrikken.

Bij de inbraak preventieactie "Haags winteroffensief tegen inbraken" werden politieagenten geholpen door politiestudenten, (bijzondere opsporings)ambtenaren van gemeenten, buurtpreventieteams, buurtinterventieteams en middelbare scholieren (maatschappelijke stage). Samen controleerden zij 20.000 woningen.

Het percentage woningen waar geen licht brandde, varieerde per wijk of buurt van nul procent in de Wassenaarse wijk Rijksdorp tot wel 25 procent in de Delftse wijk Tanthof. Bij de bewoners van de huizen waar geen licht brandde, werd een brief met een toelichting op de actie en een folder met preventietips in de bus gestopt. De reacties van bewoners waren overwegend positief.

In de actieweek werd ook regelmatig aandacht geschonken aan nonchalant gedrag: openstaande ramen en deuren op de begane grond en eerste etages, sleutels in sloten en kapotte portiekverlichting.

Wilt u ook voorlichting, maar dan 'op maat'... Laat het ons weten.

Uitvoerige inspectie

woninginspectie beveiligingaanmelden beveiligingsinspectie

Ons werkgebied

Ons werkgebiedaanmelden beveiligingsinspectie

facebook
misdaadmeter kaart met goed beveiligde woningen

Partner van: